• ABPM Holter Pulse Oximeter SpO2 Movement Detector
 • Holter ABPM Pulse Oximeter SpO2 Movement Detector

Tegyen az alvással összefüggő balesetek számának csökkenéséért!

Diagnosztizálja alvászavaros betegeit az apneABP kombinált Holter ABPM, pulzoximéter (SpO2) és aktigráf segítségével!

A hordozható apneABP monitor segítségével a magas vérnyomás egyik leggyakoribb kiváltó okának tekinthető obstruktív alvási apnoe szindróma már járóbeteg szinten előszűrhető! Egyre több vizsgálat támasztja alá, hogy az obstruktív alvási apnoe a szekunder hipertónia egyik legfőbb oka, a diagnózis azonban az esetek 80 – 90 százalékában elmarad, annak ellenére, hogy a horkolás és az apnoes epizódok megszüntetése jelentős hatással lenne az általános közérzet javítására, illetve hozzájárulna a nappali aluszékonyság egyik legveszélyesebb következményének, a gépkocsibalesetek számának csökkentéséhez.

Az apneABP kombinált Holter ABPM, pulzoximéter és aktigráf monitor járóbeteg szinten használható az obstruktív alvási apnoe előszűrésére, és lehetővé teszi, a gyakran korlátozottan elérhető alvásilaboratóriumi teszteket csak azok a páciensek vegyék igénybe, akiknek valóban szükségük van a drága és összetett vizsgálatokra.

Miben lehet segítségére az apneABP készülék?

 1. Teljes Holter ABPM profil a magas vérnyomás diagnózisa érdekében
  Holter ABPM pulse oximeter

  Az obstruktív alvási apnoe szindrómával diagnosztizált pácienseken történő Holter ABPM monitorozás gyakran mutat megnövekedett, tipikusan diasztolés éjszakai vérnyomás-értékeket. A normális éjszakai vérnyomássüllyedés gyakran alacsony, hiányzik vagy éppen riverz (ekkor az éjszakai vérnyomás a nappalinál magasabb): az obstruktív alvási apnoe szindrómával diagnosztizált páciensek többsége non-dipper. Mivel az alvási apnoes epizódok általános vészreakciókat váltanak ki, melyek a vérnyomás és a pulzusszám emelkedését eredményezik, az éjszakai vérnyomás variabilitás gyakran súlyosan megemelkedik.

 2. Teljes pulzoximetriás (SpO2) profil pletizmogrammal az apnoes epizódok diagnosztizálására

  Az obstruktív alvási apnoe szindrómával diagnosztizált pácienseken végzett pulzoximetria, vagyis a véroxigénszintjének monitorozása, az apnoes epizódok közben csökkent véroxigénszintet mutat. Súlyos obstruktív alvási apnoe szindróma esetén a véroxigénszint akár 70 százalékra is leeshet.

 3. Teljes aktigráfiás és testpozíció profil a fizikai aktivitás monitorozására

  Az obstruktív alvási apnoe szindrómával diagnosztizált pácienseken végzett aktigráfia (testpozíció és aktivitás monitorozás) a normális aktivitás szintjéhez képest magasabb értékeket mutat, részben a nyugtalan alvás és mikroébredések, részben pedig az úgynevezett noktúria, azaz a gyakori éjszakai vizelési ingerek miatt. Az aktigráfia segít különbséget tenni az apnoes-hypopnoes epizódok és más légzőszervi betegségek, például az asztma és a krónikus obstruktív bronchitis (COPD) között.

 4. Mandzsettanyomás- (pulzushullám) és véráramlási görbe az érfalak rugalmasságának megítélésért

  A folyamatos vérnyomás, pulzoximetriás és aktigráfos adatrögzítésnek köszönhetően az apneABP komplex képet ad a páciens kardiopulmonális állapotáról.

A készülék által rögzített adatok a CardioVisions szoftver segítségével elemezhetők ki. Ha többet szeretne tudni az apneABP monitor gyakorlati előnyeiről, akkor kattintson ide: hipertónia, OSAS, COPD, asztma és DCM előszűrése járóbeteg szinten.

Műszaki jellemzők

ParaméterekapneABP
tárolási kapacitás akár 27 órás ABPM, pulzoximetria és aktigráf adatok
aktigráfia 2-tengelyes, +2g, 10 Hz mintavételezés, érzékenység 0,01g
memória SD kártya
méret 124*82*33,5 mm
súly (akkumulátor nélkül) 250 g
vérnyomásmérési módszer oszcillometriás
mérési tartomány vérnyomás: 30 - 260 mmHg                              pulzus: 40 - 200 bpm
passzív pontosság + 3 mmHg vagy a mért érték 2%-a
működtetőgomb 2 db nyomógomb
véroxigénszaturáció mintavétel és méréstartomány 4 ütésátlag, 0 - 100%
véroxigénszaturáció méréspontosság + 3% (70 - 100% SpO2)
pletizmográf mintavétel és méréstartomány 75 Hz automatikus érzékenység állítással
kommunikáció USB optikai kábel
tanúsítvány CE

 

Az apneABP szett tartalma

1 x kombinált apneABP Holter ABPM, SpO2 és aktigráf monitor, 1 x memóriakártya, 1 x hordtáska, 1 x felnőtt mandzsetta, 1 x pulzoximéter-szenzor, 2 x csomag AA elem, 1 x USB optikai interfész kábel, 1 x CD a legfrissebb szoftverrel és felhasználói dokumentációval, 1 x minőségtanúsítvány fekete textiltáskába csomagolva.

Az adatok kiolvasásához kártyaolvasó szükséges!

Az interfész kábel és a CD további kedvezmények fejében kihagyható a csomagból.

Kapcsolódó termékek

Amennyiben multifunkcionális Holter ABPM rendszereket keres, tudjon meg többet a card(X)plore kombinált Holter vérnyomásmérő és EKG készülékről! Ha egyszerű Holter ABPM készüléket keres, a Meditech ambuláns vérnyomásmérő monitorainak valamelyike megfelelő választás lehet.

Mentés

Mentés