Now loading.
Please wait.

A SunTech Medical, a Halma plc leányvállalata szeptember 3-án jelentette be, hogy a Halma felvásárolta a budapesti székhelyű, ambuláns vérnyomásmérő (ABPM) és EKG Holtereket gyártó Meditech Kft-t. A felvásárlásnak köszönhetően a továbbiakban a Meditech a SunTech-hez tartozó szervezeti egységként működik tovább, amely lehetővé teszi, hogy a két cég ambuláns vérnyomásmérők gyártása során szerzett tapasztalatait egyesítve még hatékonyabb ABPM megoldásokat biztosítson felhasználói számára.

A Meditech 2020-ban ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját. Ugyanebben az évben adta ki legújabb, a sorban a hatodik, SleepWell® funkcióval és beépített hangrögzítővel ellátott ambuláns vérnyomásmérő készülékét, az ABPM-06-ot. A modellt 2021-en elején az USA FDA is jóváhagyta, így világszerte megkeződhetett az értékesítés. A SunTech úgyszintén meghatározó pozíciót szerzett magának az ABPM-ek piacán köszönhetően Oscar 2-es készülékének. A továbbiakban a SunTech és a Meditech egyesített erőkkel fog azon dolgozni, hogy innovatív megoldásokat mutasson be a 24-órás vérnyomásmérés területén, ezzel segítve világszerte a magasvérnyomásbetegség diagnosztikáját és kezelését. 

A felek jól ismerik egymást, együttműködésük több mint húsz évvel ezelőtt az Oscar elenevézű SunTech ABPM-mel indult, amelyet a Meditech gyártott OEM készülékként. A kezdeti közös lépések óta mindkét cég azon dolgozott, hogy innovatív megoldásokkal jelenjen meg a piacon. A SunTech és a Meditech vezetősége egyaránt úgy véli, hogy ez a törekvés még hatékonyabban valósul majd meg a jövőben, az egyesített erőforrásoknak köszönhetően. 

“Nagy örömmel köszöntjük a Meditech munkatársait és ügyfeleit a SunTech és azon keresztül a Halma kötelékében – mondja Rob Sweitzer, a SunTech igazgatója. –Minél többet tudunk meg a Meditech csapatáról, annál nagyobb elismeréssel adózunk a szakértelmüknek, és úgy véljük a kereskedelem, a fejlesztés, az üzemeltetés és a szabályozás területein egyaránt erősítik az állásainkat. Nem is kérdés, hogy a Meditech ügyfelei messzemenőkig lojálisak a céghez, köszönhetően a kiváló szolgáltatásnak és a magas színvonalú termékeknek és technológiának, amelyeket a Meditech részéről az évek során megszokhattak. A Meditech mind partnerhálózat, mind tudás tekintetében nagyszerűen kiegészíti a SunTech csapatát: partnerhálózatukban számos EMEA térségből (európai, közel-keleti és afrikai országok) érkező viszonteladó képviselteti magát, illetve az EU MDR előírásoknak való megfelelésről is átfogó ismeretekkel rendelkeznek. A világpiaci hozzáférés kiterjesztésével és fejlesztés támogatásával tud hozzájárulni a SunTech, a Halma háttértámogatásásval, a Meditech növekedéséhez. Úgy vélem, nem pusztán az első Oscar termék DNS-én osztozunk, de abban is mindkét cég hasonlóan elkötelezett, hogy kiváló minőségi, klinikailag validált vérnyomásmérő készülékekkel szolgáljuk ki az egészségügyi szakemeberket és a pácienseket egyaránt. Egy nagyszabású együttműködés küszöbén állunk!”

Dr. Szőllősi István, a Meditech ügyvezető igazgatója hozzáteszi: mindig is úgy véltük, hogy a SunTech csapatát kiváló szakemberek alkotják. Ez már 1990-ben – amikor csatlakoztunk az ABPM gyártók klubjához – egyértelműen látszott, és mit sem változott. A kölcsönösen előnyös együttműködésünk immár 20 éves múltra tekint vissza, és most eljött az idő, hogy ezt az intergáció lehető legmagasabb szintjére emeljük. Nagy öröm számunkra, hogy a Halma szárnyai alatt egyesíteni tudtuk erőinket a SunTech-kel, célunk, hogy ennek az új felállásnak minden előnyét megosszuk a partnereinkkel és a felhasználóinkkal. A felvásárlásra irányuló ajánlatot tulajdonképpen a Meditech fennállásának 30. évfordulójára érkező ajándékként éltük meg. Megtiszteltetésnek vettük, és úgy éreztük, hogy elismerése mindannak, amit az elmúlt évetizedekben elértünk, ezért büszkén és örömmel fogadtuk el. Ez az az út, amely a Meditech számára biztosítani fogja a folyamatos sikert és fejlődést az elkövetkezendő 30 évre, és még tovább!

 

A SunTech Medical Inc-ről röviden

Az egyesült államokbeli, észak-karolinai székhelyű SunTech Medicalnál a vérnyomásmérő eszközök és technológiák folyamatos fejlesztésén dolgozunk vásárlóink, pácienseink, dolgozóink és részvényeseink közös érdekeit szem előtt tartva. Szenvedélyünk, hogy klinikailag validált vérnyomásmérő technológiát és innovatív termékeket kínáljunk, amivel hozzájárulunk a páciensek kezelésének minőségi javulásához. A ’80-as évek kezdete óta egyetlen célunk nap mint nap, hogy piacvezető technológiát hozzunk létre, azért hogy a lehető legpontosabb és legmegbízhatóbb vérnyomásmérést bíztosíthassuk világszerte. 

It’s Quality. It’s our Legacy. It’s The Difference in Clinical Grade.®

 

A Meditech Kft-ről röviden

Az 1990-ben alapított Meditech immáron több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik az orvosi készülékek és azokat kezelő szoftverek területén. Elkötelezettek vagyunk a szívérrendszeri egészség megőrzésében, éppen ezért fejlesztünk, gyártunk, és értékesítünk világszerte 24-órás vérnyomásmérő és EKG Holtereket. EU-s székhelyű gyártóként természetes számunkra, hogy eljárásaink a legszigorúbb szabványoknak is megfelelnek, így tudjuk mind a partnereinket, mind a felhasználóinkat a legmagasabb szintű technológiával kiszolgálni. 

Szívünk a legjobb Holtert érdemli.